Oikari.net • Talous • Lainat

lainankorot-nousevat-pikkuhiljaa-uusilaina

Suomalainen pikavippiyrityksenä tunnetuksi tullut rahoitusalan yritys Euroloan aikoo vallata uusia markkinoita Euroopassa: tähtäimessä on täysin mobiilissa toimivat pankkipalvelut joka puolella Eurooppaa! Jolt Bank yritys on juuri jättänyt hakemuksensa Luxemburgin finanssivalvontaviranomaisille. Kauppalehden mukaan luvanmyöntämisprosessi kestää vuoden loppuun saakka.

Jolt Bank on kuitenkin jo aloittanut toimintansa markkinoinnin Euroopassa. Erityistä kiinnostusta se herättää Espanjassa ja Puolassa, joissa kuluttajat ovat ottaneet ajatuksen konttorittomasta pankista todella hyvin vastaan. Mikäli Jolt Bank saa oikeudet pankkitoimintaansa, se saa toimia koko Euroopan alueella.

Jolt Bankin ideana on tarjota kaikki tavalliset pankkipalvelut täysin mobiilissa, ilman fyysisiä konttoreita. Mobiilissa voi hakea tietysti myös asuntolainat, kulutusluotot ja vakuutukset, joihin tarjoamiseen Jolt Bank aikoo käyttää kumppaniyhtiöitä. Pienempien lainojen tarjoamisestahan Jolt Bankin tekijöillä onkin kokemusta, sillä firman takana oleva Euroloan on välittänyt pikavippejä, pikalainoja, kulutusluottoja sekä elektronista luottokorttia eli tililuottoa jo noin kymmenen vuoden ajan. Euroloan onkin ollut todella suosittu pienlainoittaja ja se on vallannut alaa myös pitkin Eurooppaa.

Jolt Bankin taustalla häärii joukko suomalaisia innokkaita rahoitusalan osaajia, toimitusjohtajanaan Samuli Korpinen. Mikäli toimilupa heltiää, lähivuosien tavoitteena on saada viisi miljoonaa eurooppalaista Jolt Bankin mobiilissa asiakkaiksi.

Pankkiala teknologisoituu

Teknologia on mullistanut myös pankkialaa. Esimerkiksi vertaislainojen ja erilaisten kulutusluottojen hakeminen on yksinkertaistunut ja olennaisesti nopeutunut tekniikan ja uusien turvallisten ja nopeiden softien ansiosta. Toisaalta esimerkiksi vertaislainauksessa olennainen sijoitustoiminta onnistuu myös turvallisesti ja helposti tätä varten suunniteltujen nettialustojen ansiosta. Näyttää siltä, että pankki- ja rahoitusalalla pärjää se, joka osaa uudistua netissä mahdollisimman nopeasti.

Jolt Bankin toimintakin perustuu huippumodernille softalle, jota parannetaan, tarkistetaan ja uusitaan kahden viikon välein. Softa mahdollistaa myös palveluiden muokkaamisen niin, että pankkipalvelut pystyvät nopeisiin ja ketteriin muutoksiin asiakkaiden toiveiden mukaan. ”Haluamme kysyä asiakkailta, millainen on heidän unelmapankkinsa ja kehittää omaa toimintaamme siihen suuntaan”, kertoi Korpinen Kauppalehden haastattelussa.

Euroloan Groupilla menee lujaa

Jolt Bankin taustayhtiö Euroloan Groupilla menee hyvin ilman Jolt Bankiakin, sillä vuoden toisella kvartaalilla Euroloanin kokonaistuotot olivat 5,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 2,8 miljoonaa euroa. Kyseessä on yhtiöt parhaat kvartaaliluvut, mutta ei sillä ole huonosti mennyt aiemminkaan. Tarkoituksena on pääomittaa Jolt Bankin toimintaan 20 miljoonalla eurolla ja Euroloanilla on tiedossa osakeanti. Suomalaisyrityksellä ei siis ole mitkään pienet suunnitelmat Euroopan rahoitusalan mullistamisessa.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2009 Oikari.net • Talous • Lainat