Oikari.net • Talous • Lainat

Asuntolainan lyhennysvapaata netistä

Posted on elokuu 25th, 2015 by admin

Lyhennysvapaan vuoden ottaminen asuntolainoihin ja tämän päivän hitti. Hitin aloittivat pankit itse, kun aloittivat keväällä kampanjan ilmaisesta lyhennysvapaasta vuodesta. Sittemmin lyhennysvapaata on hakenut jo 100 000 suomalaista. Lyhennysvapaahakemus on helppo tehdä verkossa.

Asuntolainan lyhennysvapaata on tänä vuonna pitänyt uskomatton moni suomalainen. Jopa 100 000 suomalaista on pitänyt tämän vuoden sapattia asuntolainan lyhennyksestä ja käyttänyt ylijääneitä rahoja kuka mitenkin: helpottaakseen tiukkaa taloustilannetta, jäämällä kotiin hoitamaan pieniä lapsia, ostamalla auton, asuntovaunun tai mökkitontin, tekemällä remonttia, etelänmatkalle…

asuntolaina-aika-laski-kun-korot-laskivat-uusilainaKesäkuun loppuun saakka pankit lupasivat lyhennysvapaan vuoden ilman kuluja ja ilman muutoksia lainaehtoihin. Toki lyhennysvapaa on myöhemminkin mahdollista, silloin vain täytyy varautua siihen, että pankki saattaa muuttaa esimerkiksi pankin lainamarginaalia.

Netistä lyhennysvapaata helposti

Helpoiten lyhennysvapaan hakeminen onnistuu netissä. Pankin verkkosivuilla on yleensä omat lomakkeensa lyhennysvapaan hakemista varten. Lomakkeessa kysytään elämäntilannetta sekä sitä, miksi lyhennysvapaata haetaan. Tähän kannattaa vastata rehellisesti, mitä kukakin sitten aikoo lyhennysvapaalla tehdä. Lomakkeessa täytetään myös yksinkertainen tulo- ja menoarvio. Lomake käsitellään pankissa ja pankki lähettää paperit verkkopankissa suoraan netissä kuitattavaksi. Mitään käyntiä pankissa ei tarvita.

Nyt, kun tarjousaika meni ohitse, saattaa kuitenkin olla paikallaan käydä pankissa asti neuvottelemassa lyhennysvapaasta. Lainan muutokset, kuten lainamarginaalin korotukset, ovat nimittäin täysin pankinjohtajan tai muun lainapäätöstä tekevän hallinnassa. Hän voi joko korottaa marginaaleja tai jättää ne ennalleen. Siksi on tärkeää käydä pankissa neuvottelemassa ja pitämässä puolia lainaehdoista lyhennysvapaata haettaessa.

Sijoita lyhennysvapaalta säästyneet rahat

Joskus lyhennysvapaata kannattaa ottaa vaikka ei sitä oikeastaan tarvitsisikaan. Yhden syyn tarjoaa sijoittajan nettilehti Sijoittaja.fi, joka antaa vinkin miksi kannattaa ottaa lyhennysvapaata ja sijoittaa siitä säästyneet rahat.

Sijoittaja.fi osoittaa, että sijoittamalla lainalyhennykset vuoden ajan voi lyhentää koko laina-aikaa jopa kahdella vuodella! Katso tarkemmin linkistä!

 

One Response to "Asuntolainan lyhennysvapaata netistä"

  1. En lähtisi pelleilemään lyhennysvapailla. Ne suurentavat asuntolainaa paljon.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2009 Oikari.net • Talous • Lainat